Het koor

Het koor is op 6 februari 2008 opgericht door Henk van Keulen. De enthousiaste groep bestaat op dit moment uit 33 leden:

• 8eerste tenoren
  • 7 tweede tenoren
  • 9 baritons
  • 9 bassen.

Het repertoire bestaat uit Russische-orthodoxe liederen en Russische volksmuziek.

De presentatie van het koor vindt plaats in een compleet Russische outfit. Een speciaal kostuum is gemaakt voor de volksmuziek en uiteraard is er een gepast tenue voor het liturgische repertoire.

Het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor staat onder leiding van de heer Henk v.d.Wetering. (zie voor een introductie:  pagina dirigent)

Het eerste presentatieconcert (nieuwe outfit) was op zaterdagavond 20 december 2008 in de Buitenkerk te Kampen tijdens Kerst in Oud Kampen. (Kerst in Oud Kampen is een openlucht theaterfestival waarbij de hele stad twee dagen in het teken staat van de kleinkunst.)