Duo concert KBKK en SCC

Op zaterdag 12 oktober organiseert het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor in samenwerking met de Schola Cantorum Campensis een gezamenlijk concert t.b.v. de stichting Hulp Tsjernobylkinderen Zwolle.

Het optreden begint om 19.30 uur in de Buitenkerk te Kampen.
Toegang vrij, bij de uitgang een collecte waarvan de opbrengst wordt besteed aan de dekking van de onkosten en aan het werk van de Stichting Hulp Tsjernobyl Kinderen Zwolle.

Op 26 april 1986 vond de grootste nucleaire ramp plaats in onze geschiedenis: de Tsjernobylramp. Een groot aantal gebieden in Wit-Rusland is besmet geraakt, de volksgezondheid werd aangetast en 600.000 kinderen raakten besmet. Duizenden kinderen ondervinden nog dagelijks de gevolgen van deze ramp. Onverklaarbare genetische veranderingen, schildklier- en ademhalingsproblemen, bloedneuzen, slechte conditie en zeer lage weerstand: de gezondheidsproblemen in de getroffen gebieden zijn enorm.

De kerken in Berkum – Zwolle hebben gezamenlijk een stichting voor de kinderen uit het rampgebied in het leven geroepen: Stichting Hulp Tsjernobylkinderen Zwolle. Het belangrijkste doel van de stichting is eens per twee jaar een groep kinderen uit het stralingsgebied van de Tsjernobylramp in Wit-Rusland naar de gemeente Zwolle te laten komen. Gezond eten, schone lucht en een liefdevol gastgezin doen wonderen. Daarnaast probeert de stichting in het tussenliggende jaar andere hulpprojecten te realiseren, zoals het organiseren van vakantieweken ter plaatse.