Dirigent Iryna Gura

Leve Oekraïne

Vanaf 1 december 2021 is Iryna de nieuwe dirigent van het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor. Nadat Henk van de Wetering het koor acht jaar heeft gedirigeerd neemt zij het het dirigentschap over.

Iryna is in 1978 geboren in de Oekraïne Als kind heeft ze 7 jaarviool gespeeld en vanaf haar 15e is ze koordirectie gaan studeren. Haar drie favoriete vakgebieden zijn koordirectie, piano en viool.

Haar eerste werkervaring was als koordirigent bij verschillende koren, zowel professionele als amateurkoren. Koorzang heeft een rijke traditie in de Oekraïne, vooral a capellakoormuziek en ensembles.

Met haar ervaring en puttend uit een geweldig repertoire, meegenomen naar Nederland, zal Iryna ons zeker weten te inspireren. Met de traditionele Oekraïense folklore en de Russische kerkmuziek als achtergrond zal zij ons zeker weten te inspireren.

In 2008 verhuisde zij naar Nederland en sinds 2011 is Iryna werkzaam als docent piano/keyboard bij diverse muziekscholen en instellingen. Ook heeft ze het Slavisch Byzantijns Koor Zwolle gedirigeerd.