Dirigent Karina Yengibaryan

Karina Davtjan-Yengibaryan is geboren op 17 juli 1973 in Armenië. Vanaf haar 8e jaar is ze met muziek bezig. Ze heeft zeven jaar pianoles gehad op de muziekschool. Daarna vier jaar gestudeerd op het muziekcollege van Jerevan op de afdeling koordirectie. Toen Karina 16 jaar oud was liep ze stage als koordirigent bij een groot gemengd koor. Na het muziekcollege heeft ze vijf jaar op het Staatsconservatorium in Jerevan Armeense, Russische en Europese muziek gestudeerd. Hierna volgde ze vier jaar een postdoctorale opleiding voor koordirectie.

In Armenië gaf Karina koordirectie op het muziekcollege “Romanos Meliqyan”. Ze heeft op een muziekschool gewerkt, individuele zang- en pianoles gegevens en een kinderkoor geleid.

Ze nam met diverse koren deel aan festivals en heeft verschillende prijzen gewonnen en diploma’s gehaald. Ook haar leerlingen en zangles studenten hebben deelgenomen aan vele Europese festivals en Grand Prix gewonnen.

Vanaf 2015 is ze in Nederland. Haar muziekcarrière begon van 2016 in de verzorgingstehuizen “Het nieuwe Feithenhof” en “Weidezicht” in Elburg. Als vrijwilliger heeft ze daar muziekactiviteiten georganiseerd, op de piano gespeeld en mooie liederen met de oude mensen meegezongen.

Momenteel is Karina dirigent van het “Seniorenkoor Oldebroek” en het “Evangelisatiekoor Luctor et Emergo” in Oldebroek. Ze dirigeerde de Christelijke Gemengde Zangvereniging “Tot Nut en Genoegen” uit Putten maar dat koor is opgeheven vanwege de gevolgen van corona.

Karina geeft piano- en zangles op haar eigen muziekschool “Muziekschool Karina” en ze heeft diverse solistische optredens gehad als pianist en zangeres.